NEŠTO O MENI
Semir (Refik) Musić, rođen u Tuzli 20.07.1995. godine. Nastanjen u Memićima opčina Kalesija.

Semir - Sema u svojoj ekipi igra u veznom redu na pozicije lijevog veznog odlikuje se borbenošću ofanzivnim i defanzivnim zadacima te osječajem za gol a uz to i zalaganjem za novim napredovanjem. Svoj talent je naslijedio iz sportski orjentisane porodice Musić. Prednost kao igrača je podjednako kvalitetna igra i lijevom i desnom nogom, posjeduje visinu i brzinu, a najbitnije volju i želju za uspjehom.

Semir-Sema je prošao Slobodinu školu fudbala igrajući za predpionire i pionire,u sezoni 2009/10 imao je čast igrati u završnici i osvojiti naslov pravaka Bosne i Hercegovine sa dvije generacije i to sa pionirima i sa kadetima te tako ostvario ono što nije pošlo igračima iz predhodnih generacija FK SLOBODA.

U godini 2009/2010 nasupa u Kantonalnoj selekciji pionira a nedugo zatim i u reprezentaciji sjeveroistočne Bosne te dobiva poziv za selektiranje u reprezentaciji U-15 kod selektora Željka Šperac.Treba naglasiti da te godine uspješno prolazi dva kampa Austriskog Rid i Turskog Fenerbahcea sva stečena iskustva su mu pomogla u daljem njegovom radu tako da nisu izostala priznanja koz dobru igru i golove znali su to nagraditi eminentni stručnjaci te sportski magazini. U sezoni 2010/11 nastupa u kadetskoj ekipi slobode kao standardni igrać i kao mlađi kadet dobre igre i golovi ostaju zapaženi i slijedi nagrada i poziv u kadetsku reprezentaciju u-17 kod selektora Stojnić Velimir. Prve debitantske prijateljske utakmice igra protiv selekcije U-17 Srbije 21/22.09.2010 god. u Čeliću i Bogatiću kod Šabca.

Svojom igrom ozbiljnošču i njegovim pristupom u izvršenju postavljenih fudbalskih zadataka su dovoljan razlog da selektor kadetske reprezentacije Stojnić Velimir uvrsti među osamnajest igrača za kvalifikacijski turnir za odlazak na evropsko prvenstvo koji se igralo u Talinu u Estoniji. Prvu zvaničnu međunarodnu utakmicu igrao je 15.oktobra.2010.god protiv reprezentacije Austrije.

U sezoni 2011 / 2012 u omladinskom pogonu je prekomandovan u selekciju juniora i sa generacijama 93 / 94 Semir iako je 95 godište izborio mjesto kao standarni igrač u selekciji juniora. Sva ta iskustva su mu dobrodošla te svojom igrom zaslužio postavljanje za kapitena kadetske reprezetacije U-17 BiH. U Sarajevu 26-31.11.2011,godine nastupa u kvalifikacijama za odlazak na evropsko prvenstvo za kadetsku reprezentaciju BiH u-17 kod selektra Sakiba Malkočevića. U januaru 2012.godine boravi deset dana u kampu Manchester City od tada je na radaru velikih ekipa. U sezoni 2012.god.kao perspektivan igrać priključen je seniorskoj ekipi u premijer ligi BiH i prvi zvanični nastupu prvenstvenoj utakmici ima u 24.03.2012.god kod trenera Darka Vojvodića na Tušnju Sloboda-Leotar 2-1 sa šesnajest godina i osam mjeseci i tako postao jedan od najmlađih debitanata u klubskoj istoriji.

Za juniorsku reprezentaciju U-19 kod selektora Toni Karačića debituje u dva prijateljska susreta protiv reprezentacije Crne Gore u Podgorici 4-6.12.2012 godine,takođe boravi u zimskom kampu U-19 reprezentacije u međugorju u januaru 2013.godine.

U sezoni 2012/13 nastupa za seniorsku ekipu Fk Sloboda u prvoj ligi Federacije u toj sezoni i napušta FK Slobodu.

Sezonu 2013/14 prelazi u redove premijer ligaša FK Zvijezda Gradačac klub koji ima velike ambicije te uslove za rad i napredak mladih igrača. Na nama je da putem ove stranice pratimo rad Musić Semira-Seme i da se u to uvjerimo.


 
Best Moments of Semir Music 11

  OSTALI VIDEO FAJLOVI:
  - Best Moments of Semir Music 11
  - Best Moments of Semir Music 9
  - Best Moments of Semir Music 10
  - Best Moments of Semir Music 8
  - Best Moments of Semir Music 7


SEMA NK TRAVNIK